Frits Huffnagel


Frits Huffnagel is lid van de Raad van Advies van Stichting Burger. Dhr. Huffnagel is daarnaast citymarketeer, presentator en commentator bij diverse programma's en veelgevraagd spreker.

 Informatie

 

Frits Huffnagel (1968) maakte al vroeg de keuze voor de combinatie media en politiek. Hij studeerde Politicologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, waar hij zich specialiseerde in politieke communicatie en informatie. Dit kon hij meteen in de praktijk brengen als interviewer en redactiemedewerker bij Radio Veronica. Ook organiseerde en presenteerde hij in de hoofdstad jarenlang wekelijkse Politieke Café Libertijn. Landelijke bekendheid kreeg Huffnagel als panellid van het VARA-debatprogramma Het Lagerhuis. In 2012 doet hij mee aan het AVRO programma 'Wie Is De Mol?'.

Frits Huffnagel ging in 1998 de politiek in, toen hij gemeenteraadslid werd in Amsterdam voor de VVD. In 2002 werd hij fractievoorzitter en in 2004 wethouder Financiën, Inkoop, Deelnemingen, Economische Zaken, Luchthaven en ICT.  Hij introduceerde ‘I amsterdam’ en maakte de geesten rijp voor 14020.

Daarna werkte hij bij Berenschot Communicatie als Managing Consultant, gespecialiseerd in positionering en Citymarketing. In 2006 was hij campagneleider van de huidige premier Mark Rutte.

In datzelfde jaar maakte hij de overstap naar Den Haag waar hij tot mei 2010 wethouder was voor Citymarketing, Internationale Zaken, ICT, Binnenstad en Organisatie. Hij gaf Den Haag stadstrots als Internationale stad van Vrede en Recht en introduceerde oa The Hague Festivals en 14070. Op dit moment is zelfstandig adviseur in Communicatie en Citymarketing. Thans is is Huffnagel commentator en presentator bij diverse radio en tv programma's en ook is hij actief als 'citymarketeer'.