Ricardo Smits (1990) studeert Geschiedenis aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en momenteel stagiair bij Stichting Burger

In het derde jaar van mijn studie is een praktijkstage een verplicht onderdeel. Ik ben opzoek gegaan naar een stage die goed aansluit bij mijn studie, maar tegelijkertijd vernieuwend en verbredend is. Deze stage heb ik gevonden bij Stichting Burger. Een stage bij Stichting Burger biedt voor mij als student Geschiedenis een hoop nieuwe ervaringen, waardoor ik tijdens de stage een hoop nieuwe vaardigheden zal leren en kennis zal opdoen. De tijdens mijn studie opgedane ervaring met uitgebreide onderzoeken kan ik nu in de praktijk brengen. Na vooral historische gebeurtenissen te hebben onderzocht, ga ik mij tijdens deze stage op de toekomst richten. Dit zal voor mij een goede verbreding zijn. Onderzoek naar de gevolgen van politieke beslissingen voor de gewone burger is naast bijzonder nuttig ook relevant voor mijn mogelijke toekomstig beroep.

Tijdens deze stage zal ik het leeuwendeel aan het onderzoek bezig zijn. Daarnaast zal ik, een kleiner gedeelte van de stagetijd, als lid van de redactie, stukjes schrijven op de websites en social media van de Stichting.

Met vriendelijke groet,

Ricardo Smits