Evenementen - Discussie in debat, on air en per stream.

Hier tref je bijeenkomsten aan die aansluiten bij onze speerpunten en thema's. Deze relevante evenementen worden door ons, onze partners en andere organisatie georganiseerd. Dus wanneer je zin hebt in een stevig debat, graag een tv programma bijwoont  o.i.d. ben je hier op de juiste plaats om je te informeren. Voor specifieke debatbijeenkomsten bezoek je ons zusterinitiatief "CafePolitiek.NL".en het "Campagneoverzicht"Vandaag is het de dag van de stem. Waarom een speciale dag voor iets wat iedereen elke dag gebruikt? Een goede stem bepaalt voor ongeveer veertig procent van hoe je op iemand anders overkomt en je merkt pas hoe vaak je de stem gebruikt als je deze kwijt bent.

In 1999 werd 'de dag van de stem' door een aantal Braziliaanse stemspecialisten in het leven geroepen om het publiek te wijzen op het belang van goed stemgebruik en hoe stemproblemen verholpen danwel voorkomen kunnen worden. Drie jaar later, in 2002, is dit idee (officieel) wereldwijd overgenomen.

Wat zijn de do's en don'ts? Voor een gezonde stem is het aan te raden om...
+ voldoende water te drinken (denk aan minstens twee liter per dag), 
+ voldoende nachtrust te nemen zodat je lichaam kan herstellen, 
+ de luchtvochtigheid in de ruimte optimaal te houden (tussen de veertig en vijftig procent) en
+ een goede stemtechniek te ontwikkelen door je stem(banden) te trainen.

Af te raden zijn de volgende punten:
- te lang in de airco zitten aangezien dit de stem uitdroogt,
- te veel koffie en thee drinken waar de stof theïne in zit, 
- te veel alcohol, frisdranken en roken (of rokerige ruimtes),
- vermijd maagzuur

In het kader van deze dag wordt komende zaterdag (20 april 2013) in de ECI cultuurfabriek in Roermond diverse workshops en masterclasses gegeven. Zie 'Evenementen' of klik hier voor meer informatie.Bron:
Werelddagvandestem.nl

 

 

Dit bericht is geschreven door Stefan Zuierveld, stagiair bij Stichting Burger en partners. Dit bericht is geschreven op persoonlijke titel en is bedoeld om te informeren en eventueel om een discussie tot stand te brengen.


Add this to your website