Evenementen - Discussie in debat, on air en per stream.

Hier tref je bijeenkomsten aan die aansluiten bij onze speerpunten en thema's. Deze relevante evenementen worden door ons, onze partners en andere organisatie georganiseerd. Dus wanneer je zin hebt in een stevig debat, graag een tv programma bijwoont  o.i.d. ben je hier op de juiste plaats om je te informeren. Voor specifieke debatbijeenkomsten bezoek je ons zusterinitiatief "CafePolitiek.NL".en het "Campagneoverzicht"


Afgelopen vrijdag en zaterdag vond de 15de editie van de carrièrebeurs plaats. Niet aan gedacht of kon u niet? Met andere woorden, u heeft dit evenement aan uw voorbij zien gaan. Geen probleem. In de Metro van vandaag worden door een carrière-expert een zestal tips genoemd om uw Curriculum Vitae bij te schaven. Lees snel verder.

Maureen McCann, de carrière-expert,  heeft een zestal tips geformuleerd, waarmee u in deze economische moeilijke tijden toch uw CV kan verbeteren en daarmee dus ook uw kans op een uitnodiging van uw potentiële werkgever. Hieronder het overzicht:

1) Doe vooraf onderzoek naar niet alleen uw potentiële werkgever, maar ook naar de sector waarin u komt te werken. Zodoende kunt u uw CV aanpassen waaruit de toegevoegde waarde voor de werkgever blijkt.
2) Kies een stijl die bij u past. Naar functie om uw vaardigheden te benadrukken voor als u bijvoorbeeld nog niet zo veel werkervaring heeft. Chronologisch om te laten zien welke posities u zoal heeft bekleed. 
3) Zorg voor een makkelijk leesbare stijl waarin nagenoeg in een oogopslag duidelijk wordt wat de kern is. Categorieën onderbroken met voldoende witte ruimte om het overzicht te behouden. 
4) Toon je kwaliteiten door niet alleen uw vorige werkgever te noemen, maar ook beknopt uit te leggen wat u gedaan heeft of wat u heeft gepresteerd.
5) It is all about presentation. Wilt uw potentiële werkgever het in hardcopy of digitaal. Zorg in het eerste geval dat de printversie er ook echt goed uitziet en vermeld in het laatste geval bijvoorbeeld uw eventuele LinkedIn-account. Zorg eveneens voor een eigen kopie als u op gesprek gaat. 
6) Uw CV dient maximaal 2 pagina’s te zijn. Less is more, durf daarom keuzes te maken. Zorg in ieder geval dat de relevante informatie voor uw potentiële werkgever erop staat.

Naast uw CV dient u vaak ook een sollicitatiebrief mee te sturen. Denk eraan dat hieruit duidelijk naar voren dient te komen waarom u denkt dat u geschikt bent voor de baan en onderstreep vervolgens uw kwaliteiten. De omvang hiervan is maximaal een pagina. Succes bij het vinden van een nieuwe baan.


Bron:
Metro (18 maart 2013). Verbeter je cv met tips van een carrière-expert.Dit bericht is geschreven door Stefan Zuierveld, stagiair bij Stichting Burger en partners. Dit bericht is geschreven op persoonlijke titel en is bedoeld om te informeren en eventueel om een discussie tot stand te brengen.

 


Add this to your website