Evenementen - Discussie in debat, on air en per stream.

Hier tref je bijeenkomsten aan die aansluiten bij onze speerpunten en thema's. Deze relevante evenementen worden door ons, onze partners en andere organisatie georganiseerd. Dus wanneer je zin hebt in een stevig debat, graag een tv programma bijwoont  o.i.d. ben je hier op de juiste plaats om je te informeren. Voor specifieke debatbijeenkomsten bezoek je ons zusterinitiatief "CafePolitiek.NL".en het "Campagneoverzicht"


Het zogenaamde participatiecontract, wat toekomstige migranten zouden moeten ondertekenen, wordt alleen enthousiast ontvangen door de PvdA-fractie. Van de oppositiepartijen is alleen de ChristenUnie niet tegen het plan om een participatiecontract in te voeren. Lodewijk Asscher, minister voor sociale zaken, vindt het jammer dat er bij voorbaat al bezwaren zijn tegen zijn voorgestelde plan.

De andere oppositiepartijen voelden echter niets voor dit voorstel. Ze vinden het 'te vaag', en verwachten niet dat het integratie probleem op deze manier wordt opgelost. Volgens D66 kamerlid Steven van Weyenberg is het contract juridisch bovendien niet afdwingbaar voor nieuwkomers uit de EU, de voormalige Antillen en Turkije. Dankzij internationaal ondertekende verdragen hebben zij geen inburgeringsplicht.

Bron: AD.nl


 

 


Add this to your website